Toimintasuunnitelma 2016

Yleistä

Killan toiminta jatkuu aikaisempien vuosien linjaa noudattaen: sotilaspoikien ja sa-manhenkisten henkilöiden luotettavana yhdyssiteenä.
Päätavoite on selkeä: Sotilas- poikaperinteiden vaaliminen ja historiatietojen tallentaminen.
Yhteistyön ylläpito ja rakentaminen alueemme maanpuolustusjärjestöjen kanssa on tärkeä osa toimintaamme. JR 5:n perinneyhdistys on myös merkittävä yhteistyökumppani.

Alkuperäiset sotilaspojat ovat ydinjoukko, jäsenistömme tärkein osa. He ovat kansa-kuntamme vaikeimpina aikoina vastuullisesti toimineita nuorukaisia. Heidät pidäm-me arvostetuimmassa asemassa. Nuoremman, perinnettä jatkavan jäsenjoukkomme osuus on myös huomioitu killassamme. Vastuu perinnekiltamme toiminnasta painottuu ja siirtyy ajan myötä harkituin toimin nuorempien jäseniemme hartioille.

Vuosikokous

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Haminan Sotilaskodin yläkerrassa keskiviikkona 17.2.2016.

Toiminta

Kiltaretket

Kesä-heinäkuun aikana järjestetään Sotahistoriallinen retki Ilomantsin – Lieksan alueelle kaksipäiväisenä.

Retki Panssarimuseoon ja Aulangolle on elokuun aikana toteutettava yhden päivän retki.

Meriretki Rankin linnakkeelle. Retkiohjelmaa voidaan täydentää tarvittaessa.

Perinnetoiminta

Killan omina tilaisuuksina järjestetään seuraavat tapahtumat:

17.6. Kukkalaitteen lasku Suojeluskunta- ja Sotilaspoikien muistokivelle
31.7. Perinnepäivä Virolahdella. Kuljetus järjestetään juhlapaikalle.
23.12. Huomionosoitus Rajasuon muistomerkillä

Yhteistyössä muiden yhteisöjen kanssa:

13.3. Talvisodan päättymisen muistotilaisuus
4.6. Puolustusvoimien lippupäivä
4.9. Kirkkopyhä Kymin kirkossa (alustava suunnitelma) 1
6.10. Muistohetki Haminassa JR 5:n Veteraanikivellä
6.12. Itsenäisyyspäivä

Tiedottaminen

Uudet kotisivut ovat valmiina aktiiviseen tiedottamiseen: www.e-ksotilaspojat.net.
Huolehdimme tiedonkulusta myös jäsenkirjeillä. Kaikilla ei ole käytössään sähkö-postia. Kymen Sanomien ja ilmaisjakelulehtien seurapalstoja käytetään tapahtumista tiedottamiseen. Jäsenrekisterissämme on n. 200 sähköpostiosoitetta. Toivomuksena on myös, että ne henkilöt, joilla on sähköpostiosoite, ilmoittaisivat osoitteensa sähköisen jäsentiedoston ylläpitäjälle Ilkka Hankkilalle tai killan sihteerille. Sähköpostia pyritään käyttämään joustavaan tiedottamiseen. Sähköinen yhteydenpito on nopeaa ja kustannuksia säästävää.

Killan tiedottaminen jäsenistölle pyritään saamaan taloudelliseksi ja kaikki tavoittavaksi.
Valittavan hallituksen tehtäväksi tulee kiltalehden julkaisemisen mahdollisuuksien tutkiminen.

Yhteistoiminta maanpuolustusjärjestöjen kanssa

Teemme yhteistyötä perinteisesti Haminan Maanpuolustusjärjestöjen yhteistyöelimen yhdistysten kanssa. Veteraanikuoro on arvokas, juhlavuutta tilaisuuksiimme tuova joukko. Puolustusvoimien Haminassa toimivat yksiköt ovat säännöllisen yhtey-denpitomme kohteena. Veteraanijärjestöjen järjestämiin tilaisuuksiin osallistumme vakiintuneesti. Tarvittaessa olemme valmiita auttamaan myös järjestelyissä.

Sotilaspoikien Perinneliitto ry

Kiltamme osallistuu Perinneliiton vuosikokouksiin. Tarjoamme aineistoa Sotilaspoika/ Soldatgossen lehteen. Lehdellä on hyvin tärkeä osa olla yhdyssiteenä ja pitämään kiinteänä Sotilaspoikien perinteen ja kiltaveljien yhteenkuuluvuutta Isänmaamme jokaisessa kolkassa. Matti Haapanen on kiltamme edustajana Perinneliiton hallituk-sessa. Matti Haapanen valittiin hallitukseen 14.8. 2015.

Perinneliiton strategia- ja toimintasuunnitelma on laadittu vuotee2021 saakka ja kiltamme on mukana suunnitelmien toteuttamisessa meille soveltuvin osin.

Jäsenhankinta

Toimintamme runko on vahva jäsenistö. Jäsenhankinta on meidän jokaisen tehtävä. Joukossamme on aktiivisia henkilöitä jäsenhankinnassa ja kokonaisjäsenmäärä on pysynyt n. 400 jäsenenä. Ote ei jäsenhankinnassa saa kuitenkaan herpaantua. Uusia jäseniä toivotamme mielellämme tervetulleeksi mukaan itsenäisyyteemme perustuk-sia vahvistavaan ja turvaavaan toimintaamme. Jäseneksi voi liittyä joustavasti myös Kotisivujen kautta.

Varainhankinta

Jäsenmaksu, jonka suuruudeksi hallitus ehdottaa 20/10 euroa, on perustekijä talou-temme vakauden säilyttäjänä. Jäsenistömme on jäsenmaksun yhteydessä tukenut toimintaamme monesti vapaaehtoisella tukimaksulla. Toivomme tukimaksuja kertyvän myös tällä toimintakaudella.

Markkinatoiminta

Samoin kuin edellisinäkin vuosina markkinatoimikunta toimii näkyvästi Haminan torilla ” lippuamme heiluttaen” ja kooten varoja toimintaamme. Hallituksen toivomus Suunnitelmaa voidaan muuttaa toimintakauden aikana. Hallitus toivoo jäsenistöltä aloitteita ja esityksiä toiminnan syventämiseksi. Näin toiminta muodostuu jäsenistöl-le entistäkin kiinnostavammaksi ja läheisemmäksi.

Haminassa 17.2.2016

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Haapanen
Koskenniskantie 1, 48400 Kotka
0500 655 913
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Pentti Snygg
Vapakuja 3 B, 49490 Neuvoton
040 556 6961
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.