VETERAANIPÄIVÄ HAMINASSA pe 26.4.2024

Kansallista Veteraanipäivän juhlatilaisuus pidettiin perjantaina 26.4.2024 klo 09.00 Johanneksen kirkossa, Hamina.

Tervetulosanat esitti juontajana toiminut Piia Klemola Haminan kulttuuripalveluissa, jonka jälkeen Veteraanikuoro esitti Inna Heikkilän johdolla "Veteraanien iltahuuto" ja "Suomi on hyvä maa". Kuoromme esitys oli hieno.

Juhlapuheen piti RUK:n johtaja eversti Mikael Salo, kaupungin tervehdyksen toi kaupunginvaltuuston pj. Titta Erkkilä ja Haminan srk:n tervehdyksen Haminan ev.lut. srk. kirkkoherra Anna Kinnunen. Ukrainalaisten kuoro lapsista ja äideistä esitti laulutervehdys  "Stefania" ja "Falcon". Musiikkia esitti myös Kymenlaakson Puhallinmusiikkiyhdistyksen yhtye kappaleina "Suomalaisen Ratsuväen marssi 30-vuotisessa sodassa" ja "Jääkärimarssi".

Juhlatilaisuuden koskettavin hetki koettiin, kun "Kirjeprojektin" palkintojen jako ja kirjeiden luku oli vuorossa. Haminan Pappilansalmen koulun 8-luokkalaiset olivat osallistuneet kirjoituskilpailuun "Kirje Lotalle tai Veteraanille". Lotta Kylmälä luki Lotalle kirjoittamansa kirjeen ja Mikael Korjus Veteraanin kirjeen. Kirjeiden vastaanottajina olivat sodassa pikkulottana toiminut Pirkko Kantola sekä sotilaspoikan toiminut Risto Rahkonen. Risto Rahkonen piti lyhyen puheen tämän jälkeen, muistuttaen nuorempia ja koululaisia tallentamaan ja vaalimaan perinnettä, kertomalla sitä myöhemmin omille lapsilleen.

Seppelpartiot lähetettiin matkaan "Narvan marssin" tahdissa, jonka jälkeen vuorossa oli yhteislaulu "Maamme". Suoritettiin seppeleen lasku Haminan sankarihaudalle. Lopuksi oli vielä kirkossa Sotilaskotisisarien järjestämä kahvitus.

Teksti ja kuvat Matti Paananen

 

Lippujen edessä palkittuja kirjoittajia.

 

Sotilaspoika Risto Rahkonen.

 

Ukrainalaisten laulukuoro.

 

Sankarihaudalla.

 

Aina pirteät sotilaskotisisaret.

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Paananen
Lepikönkatu 1 as 8, 49400 Hamina
040 537 0098
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Kari Tuompo
Suosillantie 15, 49410 Poitsila
0440 120 261
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.