JUHANI LEISLAHTI 1941 - 2022

 

Everstiluutnantti Jaakko Juhani Leislahti kuoli Haminassa 7.4.2022 pitkällisen sairauden murtamana. Hän oli 81 vuotias ja syntynyt Haminassa 5.3.1941.

Juhani kirjoitti ylioppilaaksi Haminan Yhteislyseosta. Varusmiespalveluksensa hän suoritti

KymJp / Hamina, jonka jälkeen olikin Kadettikurssi 50 vuoro ja sotilasura.

Sotilasuransa aikana hän toimi mm. RUK:n kouluttajana, KymJP:n pataljoonaupseerina, Savonlinnan sotilaspiirin komentajana sekä Sotakorkeakoulussa. Sotilasura vei myös YK-joukkoihin  Suezille ja Golanille, jossa hän toimi komentajana.

Eläkkeelle Juhani lähti everstiluutnanttina, asettuen asumaan kotikaupunkiinsa Haminaan.

Juhanin elämässä oli pesäpallolla tärkeä osa nuoruudesta lähtien. Joukkueena  oli tietenkin HP eli Haminan Palloilijat, jossa tuli menestystä ja siltä ajalta on muistona useita palkintoja.

Juhanin sydäntä lähellä on ollut luonto ja historia. Siksi hänelle on ollut tärkeä paikka kesämökki Haminan Vimpasaaressa, vanhempiensa 1952 rakentamana. Sinne hänen mielensä halusi. Siellä sai nauttia luonnosta, rauhasta ja mm. Suomenlahden vesien kimalluksesta. Mökin puihin hän oli laittanut pesäpönttöjä linnuille, joiden elämää hän pääsi näin läheltä seuraamaan.

Eläkepäivillään hän ehti mukaan järjestötoimintaankin, liittyen mm. perinnekiltaamme. Löytyi aikaa toimia myös perinnekiltamme puheenjohtajanakin. Tuohon aikaan olin killan sihteeri ja muistankin hänet rauhallisena ja kuuntelevaisena puheenjohtajana. Hänen kanssaan oli mukava tehdä töitä ja yhteistoiminta pelasi. Jos joku ei olisi pärjännyt hänen kanssaan, niin syytä sai kyllä etsiä itsestään. Monilla retkillä hän oli mukava seura- ja herrasmies.

Muistuupa mieleen, että puheenjohtajalla ja sihteerillä oli erityistehtävä perinnekillan Markkinateltalla - kurkihirren nosto. Pitkät miehet ylettyivät ilman apuvälineitä. Markkinapäällikkö Ahosen Esko palautti sen jälkeen ruotuun, entisenä kauppiaana sanoikin: ”Ette sitten puutu myyntihommiin”.

Viimeiset vuotensa Juhani vietti Mainiokoti Savilahdessa Haminassa. Mainiokodin FB-sivuilla kerrotaankin: ”Juhani Leislahti asteli ylväällä ryhdillä uuteen kotiinsa poikansa saattelemana”. Juhani oli tyytyväinen uuteen kotiinsa ja totesikin: ”Mitäs muuta tässä enää voisi toivoa”.

Juhani on haudattu Haminan Ristiniemen hautausmaalle vanhempiensa viereen.

Juhania jäi kaipaamaan neljä lasta perheineen ja ystävät.

Jälleen on yksi hieno jäsen joukoistamme poissa.

Jaakko Leislahti ja Matti Paananen

Kirjoittajat ovat Juhani Leislahden poika ja kotisivuvastaava

 

 

 

VETERAANIPÄIVÄNÄ 27.4.2020

Tervehdin siniristilipun vienosti hulmutessa kaikkia kiltalaisia erityisesti huomioonottaen veteraanijäsenemme.

Juhlallisuudet olosuhteista johtuen ovat siirretty verkkoon ja toivon, että perinnekillan jäseninä jokaisella on tilaisuus nähdä tai kuulla ainakin jokin tapahtumista.

Konkreettisena osoituksesta huomaavaisuudesta ja yhteenkuuluvaisuuden tärkeydestä näin eristäytyneisyyden aikana on soittaa edes yhdelle jäsenveljelle tai –siskolle vointia tiedustellen.

Kiltamme suunnitelluista tapahtumista tiedotetaan myöhemmin saatuamme tietää enemmän kesän kokoontumisrajoituksista.

Sotilaspoikien Perinneliiton hallitus on 24.4. tehnyt päätöksen, että liittokokouksen ja liittopäivien ajankohta siirretään elokuusta lokakuuhun. Ohjelma ja kokoontumispaikka pysyvät samoina, mutta uusi ajankohta on 22.-23.10.2020 Porin Yyterissä.

 

Kunnioitettava tervehdys veteraaneille!

 

Yhteen kokoontumisen riemua odottaen, terveisin

 

Matti Haapanen

puheenjohtaja

PERINNEKILLAN JÄSENTIEDOTE 1/2019

JÄSENTIEDOTE 1/2019

HYVÄ KILTALAINEN                                             

Killan vuosikokous pidettiin Haminan Sotilaskodin yläsalissa 13.2.2019. Kokous sujui ripeästi puheenjohtaja Pentti J Virtasen johdolla. Paikalla oli 57 osanottajaa. Killan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Matti Haapanen. Hallituksen jäsenet ja toimihenkilöt valittiin jatkamaan edelleen, nimet liitteenä.  

TIEDOTTAMINEN

JÄSENKIRJE

Tässä kirjeessä kerrotaan tulossa olevista vuoden tapahtumista, jotka ovat tiedossa tätä postitettaessa.

 KILLAN KOTISIVUT ovat osoitteessa www.e-ksotilaspojat.net ja kotisivuvastaava on Matti Paananen,

sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  p. 040 537 0098. Matti pitää sivut ajan tasalla. Sivuilta löytyvät ajankohtaiset tiedot ja tapahtumat vaivattomasti.     

 RETKET JA TAPAHTUMAT

KAHDEN PÄIVÄN MATKA LÄNSI-SUOMEEN la 25.- su 26.5.2019 

Pääkohteina ovat Forum Marinum Turussa ja marsalkka Mannerheimin syntymäkartano Louhisaari Askaisissa.Matkan järjestävät Matti Paananen ja Harri Kytömäki. Matkaohjelma lyhyesti: Lähtö bussilla Haminasta aamuvarhaisella, Karhulan kautta Turkuun, jossa yöpyminen hotellissa.  Retken arvioitu hinta 170 euroa, sisältäen kuljetuksen, 3 ruokailua, pääsyliput ja majoituksen 2 hh. Tarkempi selvitys ilmoit-tautuneille tulee erikseen.

Sitova ilmoittautuminen7.5. mennessä joko Matti Paanaselle tai Harri Kytömäelle. Ilmoittautumisen yhteydessä on suoritettava ennakkomaksu 80 €/henk. killan tilille:

FI54 5506 0020 1244 65.  Käytä viitenumeroa 19059.

Yhteystiedot:

- Matti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.      p. 040 537 0098

- Harri Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                     p. 044 223 3122

 KUKKALAITTEEN LASKU MUISTOKIVELLE ma 17.6.2019 klo 13.00

Muistokiven vuosipäivänä lasketaan perinteiseen tapaan kukkalaite muistomerkille Haminan Kesäpuistossa. Muistohetken jälkeen kahvit ja ohjelmaa Kahvila Jaspiksessa. Mukana Veteraanikuoro ja kutsuttuna Eino Härkönen.     Asusuositus: tumma puku ja kunniamerkit.   

KILLAN PERINNEPÄIVÄ VIROLAHDELLA ke 31.7.2019 klo 17.00.

Perinnepäivää vietetään perinteisin, arvokkain menoin Virolahden kirkolla ja Pitäjäntuvassa. Ennen juhlatiaisuutta lasketaan kukkalaitte  Rajasuon muistomerkille klo 16.00. Juhlaan tulee vieraaksi Perinneliiton puheenjohtaja Hannu Luotola.                 Asusuositus: tumma puku ja kunniamerkit.   

KESÄTEATTERI MÄNTLAHDESSA ”ONNELLISTEN IHMISTEN KYLÄ” la 27.7. 2019 klo 18.00

Kyläteatteri Marmut käsittelee esityksessään Mäntlahden kylän tapahtumia. Kiltamme on varannut 30 paikkaa esitykseen. Lipun hinta 10 euroa. Parin tunnin esityksen väliajalla mahdollisuus kahvitella Klamilan Marttojen kahvilassa. Kulkeminen kimppakyydein. Ilmoittautumiset Matti Paanaselle 17.7. mennessä

  1. 040 537 0098 tai sp.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Paikan osoite: Seuratalo Toivola, Museotie 820, Mäntlahti, Hamina.

SOTILASPOIKIEN PERINNELIITON LIITTOKOKOUS KAJAANISSA 15.-16.8.2019

Tapahtumasta tiedotetaan myöhemmin.

PÄIVÄRETKI MIKKELIIN ti 3.9.2019

Matkanjohtaja on Esko Nevamaa. Pääkohteena on Jalkaväkimuseoja siellä erityisesti Sotilaspoikien osasto. Päämajamuseoon toinen tutustumiskohde. Oppaanamme on ev Markku Riittinen ja mikkeliläinen kiltaveli ”Kota Jokinen.” Matka alkaa Haminan linja-autoasemalta klo 8.00, Karhulan kautta Mikkeliin.

Matkan hinta on n. 50,- euroa joka sisältää matkan, pääsyliput, kahvin ja lounaan. Tarkemmat matkatiedot tulevat myöhemmin sähköpostiviestinä ja järjestöpalstoilla. Ilmoittautuminen retkelle 15.8. mennessä Esko Nevamaalle, sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. puh. 040 080 3341.  

SOTILASPOIKIEN KIRKKOPYHÄ KOUVOLASSA su 8.9.2019

Kouvolan veljeskiltamme on tänä vuonna kirkkopyhän järjestelyvuorossa. Tapahtuma on Anjalan kirkossa ja ohjelmallinen kahvihetki Anjalan kartanon alueella. Kiltamme kustantama linja-auto lähtee Virojoelta klo 8.00, ajaen Haminan, klo 8.30 ja Karhulan, klo 8.50, kautta Anjalan kirkolle. Ohjelma alkaa seppeleenlaskulla Anjalan sankarihaudoilla klo 9.30, jatkuen messulla klo 10.00. Messun jälkeen on ohjelmallinen kahvitilaisuus Anjalan kartanon alueella. Kuljetusjärjestelyjen vuoksi ilmoittaudu Esko Nevamaalle 31.8. mennessä, sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  puh. 040 080 3341.

RETKI RAJASUOLLE ma 23.12.2019

Aatonaattona viedään perinteiseen tapaan Rajasuon muistomerkille kukkalaite ja kynttilä. Tapaaminen on parkkipaikalla klo 11.00.  Kelivaraus!

YHTEISTYÖKUMPPANIEMME JÄRJESTÄMIÄ TILAISUUKSIA

JR 7:N MUISTOHETKI EV KEMPIN MUISTOMERKILLÄ su 4.8.2019 klo 13.00

Kaakonkulman Lottaperinneyhdistys järjestää Terttu Ravin johdolla tämän tilaisuuden, jossa olemme kutsuttuina vieraina. Kuljetuksista huolehtii jokainen itse. Paikka on Museotien varressa n. 5 km Haminasta.  Mukana Veteraanikuoro. Seuratkaa lehti-ilmoittelua.

MUISTOHETKI HAMINAN VETERAANIKIVELLÄ ke 16.10.2019

JR 5:n Talvisotaan lähdön muistohetki järjestetään Haminan seudun Veteraanijärjestön, JR 5:n perinneryhmän sekä RUK:n yhteistyönä. Kiltamme jatkaa osallistumisperinnettä tänäkin vuonna. Tapahtumasta tiedotetaan tarkemmin mm. lehdissä. Tänä vuonna sotaan lähdöstä on kulunut 80-vuotta. Toivomme runsasta osanottoa juhlavuoden tapahtumaan. 

TALOUS

JÄSENMAKSUASIAA

Jäsenmaksu on kiltamme talouden perusta.

Vuosikokouksen 13.2.2019 tekemän päätöksen mukaan pysyy killan jäsenmaksu ennallaan, eli varsinaiselta jäseneltä 20 euroa ja perhejäseneltä 10 euroa.

Vapaaehtoinen tukimaksu on tärkeä tulonlähde toiminnallemme. Tämän tiedotteen mukana olevaan jäsenmaksulaskuun voit lisätä vapaaehtoisen tukimaksun niin halutessasi. Toivomme suoritustasi jäsenmaksusta eräpäivään mennessä. Sotilaspoikien Perinneliitto perii meiltä 12 euroa/jäsen ja 6 euroa/perhejäsen, joten jokainen suorittamatta jäänyt jäsenmaksu on Perinneliiton osuuden verran poissa kiltamme tililtä.

MARKKINATELTTA

Markkinatoimikunta on hyvähenkinen yhteisö, kiltamme, joka toimii aktiivisesti ja tuloksellisesti tänä vuonna Olavi Pekurisen vetämänä. Markkinatoimikunta päättää itsenäisesti tapahtumien toteuttamisesta.  Markkinateltta on Haminan torilla Kevätmarkkinoilla 28.04.19. Elomarkkinoilla 08.-10.08. ja Syysmarkkinoilla 10.-11.10.19.

Kiltamme kiittää toimikunnan edellistä monivuotista vetäjää  Jaakko Tilliä ansiokkaasta työstä.

JÄSENASIOITA

JÄSENHANKINTA

Jäsenhankinta on aina ajankohtaista ja toiminnan jatkuvuuden edellytys. Jäsenmäärämme on pysynyt yli 400 jäsenessä, määrässä on pysytty aktiivisella jäsenhankinnalla, jota jäsensihteeri Leif Häggblom on jaksanut painottaa, ollen itse esimerkkinä jäsenvärväyksessä. Toivomme suuntauksen jatkuvan ja lisääntyvän entisestään. Perheenjäsenten ja läheisten värvääminen mukaan on ehkä helpoimpia tapoja saada uusia voimia tärkeäksi katsomaamme perinnetyöhön. Mikäli tiedät jonkun tuntevan mielenkiintoa perinnetyöhömme, ilmoita halukkaan tiedot jollekin hallituksen jäsenelle (liite ohessa), voidaksemme lähettää hänelle aineistoa toiminnastamme.

KILTATAPAHTUMISTA TIEDOTTAMINEN SÄHKÖPOSTILLA

Mikäli et ole saanut killalta alkuvuodesta sähköpostiviestiä, osoitteesi ei ole käytettävissämme.

Toiminallisten viestien kulku jäsenelle ja päinvastoin sähköpostitse on nopeaa ja taloudellista. Tästä syystä toivomme saavamme kaikkien sähköpostin omaavien osoitteet tietoomme. Niitä käytetään ainoastaan killan sisäiseen tiedottamiseen. Ilmoita se ja mahdolliset muut yhteystietojesi muutokset killan sihteeri Pentti Snyggille,sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  p. 040 5566 961.

Ryhmäviestit lähetetään salatuin vastaanottajatiedoin tietoturvallisuuden takia. Kaikilla ei luonnollisesti ole sähköpostia käytössä, tiedotamme myös perinteisesti – unohtamatta ketään jäsentämme.

TEKEMISEN AIKA

Perinnekilta-nimi asettaa meille velvoitteita kaiken saatavissa olevan tiedon tallentamiseen.  25-vuotis-

juhlavuoden kirja ”TIET ISÄIN” on näyttävä osoitus perinteen tallentamisesta pysyvään muotoon.

Jatkamme perinteiden taltiointia, sillä se on meille kunnia-asia. Sotilaspoikien teot ovat Isänmaalle suuri merkityksellisiä, eikä pieniäkään tekoja saisi unohtaa. Tärkeää on tallentaa mahdollisimman paljon korvaamatonta materiaalia tuleville polville.

Sotilaspoikien Perinneliiton DVD dokumentti Isänmaan nuoret puolustajaton kaikkien ostettavissa sihteerin kautta (hinta 20€)

HYVÄÄ KEVÄTTÄ JA OSALLISTUMISINTOA!

Seuraa kotisivujamme ja lehtien seurapalstoja!

Haminassa 16.4.2019

ETELÄ-KYMENLAAKSON SOTILASPOIKIEN PERINNEKILTA RY

Hallitus

 

 

 

 

 

 

TEATTERIRETKI MÄNTLAHTEEN la 29.7.2017

 "Teatteriryhmä Marmutit esittää la 29.7.2017 klo 18.00 Mäntlahden Toivolassa näytelmän RANNANPOJAT , joka omistettu 100 vuotta täyttävälle Mäntlahden Rannanpojille. Näytelmän on kirjoittanut mäntlahtelainen eversti evp Risto Muurman. Esitys käsittelee Rannanpoikien 100 vuotista taivalta. Näytelmä kestää noin 2 h. Lipun hinta 10 € persoona. Väliajalla on saatavilla kahvi/pullaa omakustannushintaan. Perinnekiltamme on varannut ko näytökseen 30 paikkaa. Kimppakyydeillä mennään ! Osoite Museotie 820, Mäntlahti. Ilmoittautumiset Matti Paananen viimeistään 15.7.2017 mennessä  puh. 040 537 0098 tahi sp.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.."

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Paananen
Lepikönkatu 1 as 8, 49400 Hamina
040 537 0098
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Pentti Snygg
Vapakuja 3 B, 49490 Neuvoton
040 556 6961
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.