KUTSU KILLAN VUOSIKOKOUKSEEN to 2.3.2023 klo 18.00

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekillan VUOSIKOKOUS pidetään torstaina maaliskuun 2. päivä 2023 klo 18.00 Simeon-salissa, Pikkuympyräkatu 34, Hamina. Kokouksessa käsitellään sääntöjen 10 §:n määräämät vuosikokousasiat. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.00.

Tervetuloa!

Kiltahallitus

Työvaliokunnan kokous 19.11.2022

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta piti työvaliokunnan kokouksen 19.11.2022 Kumppanuustalo Hilman Punaisessa kabetissa.

Kokoukseen oli kutsuttu myös markkinatoimikunta, jonka jäsenet olivat jälleen toimineet kuluneen vuoden ansiokkaasti Markkinateltalla.

Kokouksen yhteydessa jäsen Lauri Vaalgamaalle luovutettiin Sotilaspoikien Perinnekillan hopeinen ansiomitali.

Teksti ja kuvat Matti Paananen

Yläkuvassa kiltamme puheenjohtaja Matti Haapanen luovuttamassa Lauri Vaalgamaalle hopeisen ansiomitalin.

DIRECTOR CANTUS KAUKO TOIKKA 1926 - 2021

Kunnioitettu sotaveteraani, kuoromme ensimmäinen puheenjohtaja ja ensimmäinen kuoronjohtaja director cantus Kauko Toikka kutsuttiin viimeiseen iltahuutoon 26.10.2021. Sairaus uuvutti hänet ikiuneen. Kauko johti kuoroa 24 v. Kauko oli syntynyt 2.7.1926, Kannusjärvellä, Vehkalahdella.

Kauko vietti lapsuutensa Kannusjärvellä. Perheessä oli isoäiti, isoisä, isän kaksi veljeä perheineen yhteensä 16 henkilöä. Sota-aikana samassa taloudessa asui kolme evakkoperhettä lapsineen. Henkilöitä oli yhteensä 20. Kaikki ruokailivat samaan aikaan pirtin isossa pöydässä. Perheen omassa käytössä oli oma kamari, sali ja yhteinen keittiö. Tämä yhteiselo oli yksi syy siihen, että Kaukosta tuli hyvin sosiaalinen ja toisista välittävä ihminen.

Kauko aloitti musikkiharrastuksen alle kouluikäisenä. Kotona oli urkuharmooni. Kansakoulupettaja Ida Koivula antoi Kaukon säestää virsiä aamuhartauksissa.

Sotavuosina 1942 – 43 Kauko kuului sotilaspoikiin. Sotilaspojat järjestivät iltamia Seuran talolla. Kauko soitti kitaraa ja pojat lauloivat kupletteja TOK-talolla. Väkeä oli koolla 40 – 50 henkeä.

Kauko perusti orkesterin. Siihen kuuluivat v. 1925 syntyneet pojat. Orkesterin kokonpano oli, kaksi viulua, klarinetti, mandoliini ja kaksi pahvista tehtyä rumpua. Orkesteri ei ollu kauan koossa, koska Mannerheim kutsui 1925 syntyneet miehet asepalvelukseen. Kauko kutsuttiin 21.4.44, 17 vuotiaana asepalvelukseen.

Kauko kertoi minulle tapauksen orkesterin perustamistilaisuudesta Kannusjärven koululla. Pojilla oli ensimmäinen harjoitus. Johtajaopettaja Vilho Brunila tuli paikalle ja kysyi: Miksi olette kokoontuneet koululle? Seurasi pitkä hiljaisuus. Kukaan ei uskaltanut sanoa mitään. Kaikki pelkäsivät johtajaopettajaa. Brunila: Minun ptää tietää kaikki mitä täällä tapahtuu. Minä vastaan tämän koulun toiminnasta. Kauko: Me olemme perustamssa orkesteria. Brunila: Soittakaa. Kauko soitti urkuharmonilla jyväskyläläisen lehtimiehen, kuoronjohtaja ja säveltäjä-runoilija Lassi Utsjoen kappaleen, Vartiossa. ”Mä vartiossa seison nyt yössä yksinäin”... Esityksen jälkeen Brunilaa ei enää näkynyt”.

Kauko Toikan kuoroharrastus alkoi Kannusjärven Evankeliumiyhdistyksen sekakuorossa. Se oli vanha kuoro, jossa Kauko toimi myöhemmin kuoron johtajana. Kitulassa toimi sekakuoro, jonka johtajana toimi Jaakko Lehtinen. Kannusjärven sekakuoro ja Kitulan sekakuoro yhtyivät ja näin syntyi uusi sekakuoro VEHKA. Aluksi kuoron johtajana toimi Jaakko Lehtinen ja varajohtajana KaukkoToika. Myöhemmin Kauko Toikasta tuli kuoron johtaja. Kuoro lauloi YLE:n Sävelvaaka radio-ohjelmassa. Kilpailun tuomarina toimivat mm. Osmo Vänskä ja Ilkka Kuusisto.

Haastattelin Kaukoa v. 2016, jolloin pidettiin Etelä-Kymenlaakson Veteraanikuoron 20-vuotisjuhla- ja director cantus Kauko Toikan 90-vuotisjuhlakonsertti Haminan sotilaskodissa. Kauko kertoi seuraavaa: Osallistuin kesällä 1959 ja 1960 Klemettiopiston kuronjohtajakurssille. Se oli minusta erittäin antoisaa aikaa. Imin siellä kuoromusiikista kaiken itseeni. Se aika oli niin tiivistä, että kutsuimme kursia ”musiikkivankilaksi”. Jouko Tolonen toimi kurssin johtajana YLE:n musiikkiosastolta. Hän nimitti minuttuhattaituriksi.Nimitys tuli seuraavasta tapahtumasta. Olimme pelaamassa lentopalloa ruokatunnilla. Opiston päivystäjä juoksee hengästyneenä paikalle.Äkkiä juhlasaliin! Eilen viritetty flyygeli ei toimi. Kauko: En minä ole mikään pianonvirittäjä. Päivystäjä: Pakko on tulla. Tolonen käski. Korjasin flyygelin seuraavasti. Panin pahvia johonkin kohtaa flyygelin väliin. En maallikkona osannut määritellä tarkkaa paikkaa. Tulos ei kelvannut, koska listan vahvuuden piti olla eri paksu keskellä ja päissä. Lista piti tehdä puusta. Menin koulun puutyöluokkaan. Kaikki ovet olivat siellä lukossa, enkä saannut työvälineitä. Onneksi luokassa oli tahko ja sillä sain hiottua listan sopivaan mittoihin.Kaikki oli ok. Flyygeli soi moitteettomasti.

Otan otteen Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekillan Sotilaspoikien kokouksen pöytäkirjasta. Perustava kokous ,16.10.1996, klo 14.00. Paikka: Vehkalahden serakunnan talo. Läsnä 13 miestä. Puhetta johti Kauko Toikka ja sihteeriksi kutsuttiin Eero Koukila. Kauko Toikka valittiin kuoronjohtajaksi ja puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajaksi ja kuoron varajohtajaksi valittiin Helge Vuoksi. Ääntenvalvojiksi valittiin: I-tenori Tapani Heikilä, II-tenori Pentti Näppi, I-basso Jorma Lonka ja II-basso Pertti Heino. Kuoron toiminta tapahtuu toistaiseksi Sotilaspoika-killan puitteissa ilman virallisempaa organisaatiota. Harjoitukset jatkuivat, ainakin toistaiseksi keskiviikkoisin klo 14.00 seurakunnan tiloissa. Kokouksen jälkeen harjoittelimme laulua ” Tunte-maton sotilas” yksiäänisesti. Kuulosti lupaavalta

Kysyin Kaukolta em. haastattelussa: Mikä on hänen elämänsä kohokohta musiikin alalla? Kauko vastasi: Ylimpänä kaikesta on Vehkalahden kirkkokuoron ja Kannusjärven sekakuoron esiintyminen Vehkalahden kirkossa. Siellä johdin kuoroja. Laulu:Ylennä ristin lippu, jonka on säveltänyt Heikki Klementti. Sanat alkaa: Ylennä ristinlippu korkealle. Tuo valkovaate verin voitettu ….

Kauko sävelsi ja sovitti monia unohtumattomia kappaleita kuoromme käyttöön. Kaukon sävellys sotainvalidin puolison Karin Penttilän sanoittamaan lauluunIsänmaan vartijalleon yksi koskettavimmista lauluista. Sanat kuuluvat:

1.Isänmaan vartija, sua kiitän nyt ja tässä. On kiitokseemme vielä vähän aikaa. Ei ollut sulla kulta-aikaa! 2. Isänmaan vartija, sota julma riisti nuoruuden sulta, päälles´ syöksi savua ja tulta, ei ollut sulla kulta-aikaa! 3. Isänmaan vartija, on askelees ontuvaa, hiuksillas hopeaa ja mieless` apeaa. Ei ollut sulla kulta-aikaa! 4. Isänmaan vartija, poskillas uurteita näkeekö kukaan? Jää Luojas´ kanssa et yksin! Näin sulle kulta-aikaa! Isänmaan vartijaa siunaa laps´ Suomen. On tullut aika viimeisistä viimeiseen siunattuun aikaan!

Muistamme itsestään numeroa tekemätöntä, elämänmyönteistä, taitavaa musiikkimiestä kunnioituksella ja syvällä kaipauksella.

Kunniaa tehden

Esko K. Lahti

kuoron sihteeri

KUNNIAJÄSEN TAPIO RAIKKOLA 1931 - 2022

Perinnekiltamme  kunniajäsen Tapio Raikkola on poistunut joukostamme 19.2.2022. Hän oli syntynyt 8.4.1931 Vehkalahdella.

Tapio Raikkola on toiminut killan perustamisesta lähtien killan hallituksen jäsenenä tai varajäsenenä vuosina 1993 – 2007. Toimien myös killan 1. sihteerinä vuosina 1997 – 2004 ja 2. sihteerinä 2005 – 2006.

Vuonna 2002 Raikkola oli toimittamassa yhdessä Pertti Rainion ja Pentti Näpin kanssa kirjan ”Sotilaspojista kiltaveljiksi”.  Teos käsittelee muistelmia sotilaspoika-ajoilta ja 10-vuotisesta kiltatoiminnasta Etelä-Kymenlaaksossa.

Raikkolalle on myönnetty killaltamme seuraavat huomionosoitukset: 1998 Sotilaspoikaplaketti, 2002 Perinneliiton hopeisen ansiomerkin ja vuonna 2005 Perinneliiton kultaisen ansiomitalin.

Vuonna 2008 killan hallitus kutsui Tapio Raikkolan killan kunniajäseneksi.

Tapio Raikkola muistetaan toiset huomioon ottavana ihmisenä.  Hän osasi kuunnella ennen kuin kommentoi asioita. Hän oli aikaan saava ja uhrasi paljon aikaansa killan toimintaan.

Matti Paananen

PERINNEKILLAN VUOSIKOKOUS to 24.2.2022 klo 17.00

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry:n vuosikokous pidetään torstaina 24.2.2022 klo 17.00alkaen Kumppanuustalo Hilman tiloissa, Kadettikoulunkatu 3, Hamina (entinen upseerikerho).

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 10§:n määräämät asiat.

Kahvitus alkaa klo 16.15.

Sisäänkäynti on Hilman Isoympyräkadun puoleisesta ovesta.

Hilman tiloissa on käytössä vahva maskisuositus.

Ennakkoilmoittautuminen: Pentti Snygg, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh 0405566961.

Tervetuloa !

Kiltahallitus

VUOSIKOKOUKSEN SIIRTO

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry                                                                            

Päivämäärälle 25. helmikuuta 2021 ilmoitettu vuosikokous siirretään maaliskuulle 2021 Covid-19 pandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

8.2.2021 Hallitus.

KUTSU PERINNEKILLAN VUOSIKOKOUKSEEN ke 26.2.2020

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry:n

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS

pidetään keskiviikkona 26.2.2020 klo 17.00 alkaen Haminan keskussotilaskodin ns Yläsalissa (käynti pääoven kautta), Kadettikoulunkatu 5, Hamina.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 10 §:n määräämät asiat.

Vuosikokous määrittelee killan monet asiat vuodeksi eteenpäin. Henkilövalinnat, toiminta ja talous ratkotaan yhteisvoimin. Jäsenistöllä on mahdollisuus muokata hallituksen esityksiä toiveittensa mukaan. Osallistumista päätösten tekoon toivotaan. Tavoitteena on luoda miellyttävä yhdessä tekemisen henki.

Aiemmin ilmoitettu esitelmä jää pois esittäjälle sattuneen tapaturman vuoksi. Puheenjohtajamme Matti Haapanen luo katsauksen menneeseen, ehkä myös tulevaankin. Perinneliiton toiminnanjohtaja Ilkka Kaapro tuo terveiset liitosta. RUK:n edustajalle on myös varattu puheenvuoro.

Kokouksen aikataulu:

klo 16.30 kahvitarjoilu (kilta kustantaa)                                                                                                                                                                                                                                                                                

klo 17.00 vuosikokous

TERVETULOA !

Tiedusteluihin vastaa killan sihteeri Pentti Snygg, puh. 0405566961, sp. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

PERINNEKILLAN VUOSIKOKOUS 13.2.2019

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry:n vuosikokous pidettiin ke 13.2.2019 Haminan Sotilaskodin ns Yläsotkussa.

Tilaisuus alkoi klo 16.30 kahvituksella, Sotilaskodin järjestämänä, jonka jälkeen oli vuorossa Etelä-Kymenlaakson Veteraanikuoron vuoro esittää kappaleet ”Nuoret sankarit” ja ”Suomi on hyvä maa”, johtajanaan Erkki Kapiainen.

Perinnekillan puheenjohtaja Matti Haapanen avasi vuosikokouksen. Avauksen jälkeen pidettiin hiljainen hetki viime vuoden aikana joukostamme poismenneiden kiltalaisten muistoksi. 14 veljeä poistui.

Seurasi Perinneliiton pronssisten ansiomitalien jako. Jakajina toimi pj Matti Haapanen ja varapj. Risto Rahkonen apunaan sihteeri Pentti Snygg. Pronssiset mitalit saivat Kalevi heikkilä, Eino Härkönen, Tuomo Pesari, Esko Pohju, Lauri Silander, Esa Urhovaara ja Matti Värri. Mikael Pellas ei päässyt paikalle.

Kokous järjestäytyi ja puheenjohtajaksi valittiin eversti evp Pentti J. Virtanen ja sihteeriksi Pentti Snygg. Virtanen johti kokousta reippaasti ja täsmällisesti. Rahastohoitaja Harri Kytömäki selvitti killan tilit sekä talousarvion. Toiminnantarkastajien lausunnon esitti toiminnantarkastaja Erkki Eskolin. Toimintakertomus ja toimintasuunnitelma käytiin läpi pj. Matti Haapasen johdolla.

Killan ja hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Matti Haapanen.

Killan hallitukseen ei tullut muutoksia ja se jatkaa koostumuksella, henkilökohtainen varamies suluissa: Risto Rahkonen (Matti Värri), Pentti Snygg (Aimo Kiukas), Harri Kytömäki (Unto Kallioniemi), Matti Paananen (Ossi Yrjönen), Pertti Pekkola (Tuomo Pesari), Terttu Ravi (Jarmo Linturi), Veikko Peltola (Tero Tilli), Leif Häggblom (Seppo Järvisalo), Esko Nevamaa (Pentti Järviö) ja Lasse Mäkelä (Seppo Raanti).

Toiminnantarkastajaksi valittiin myös edelliset Erkki Rautamaa (Timo-Jussi Talsi) ja Erkki Eskolin (Olavi Pekurinen).

Kokouksen kohdassa "Muut asiat" edellinen puheenjohtaja Haapanen otti esille hallituksen esityksen kunniajäsenyydestä. Kokous päättikin yksimielisesti myöntää Ilkka Hankkilalle kunniajäsenyyden.

Kokous oli yksimielinen eikä äänestyksiä tarvittu. Virtasen oli mukava lopettaa kokous.

Kokouksen jälkeen esitettiin kokousväelle vasta valmistunut dokumentti  ”Isänmaan nuoret puolustajat” Sotilaskodin alakerran teatterissa.

Mielenkiintoinen dokumentti, joka käsitteli niin sotilaspoikien  kuin pikkulottien toimintaa sodan aikana. Dokumentti sisälsi mielenkiintoisia ja koskettaviakin tarinoita sodan nuorena kokeneilta.

Matti Paananen 

 

 

 

 

 

 

 

VUOSIKOKOUS 15.2.2017

 

 

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien perinnekillan vuosikokous pidettiin keskiviikkona 15.2.2017 Haminan Sotilaskodissa.

Maukkaitten munkkikahvien jälkeen everstiluutnatti evp. Heikki Tiilikainen piti esitelmän ”Ratkaisu jäällä, Talvisodan jäätävä loppunäytös”, jossa hän käsitteli Suomenlahden jäillä tapahtuneita taisteluita Suomen ja Neuvostoliiton välillä, tuoden esille mielenkiintoisia asioita sodasta ja sen kauheuksista.

Puheenjohtaja Kauko Suurnäkki avasi vuosikokouksen.

Vietimme hiljaisen hetken edesmenneiden jäsenten muistoksi: Ahtola Unto, Backman Karl, Haaja Esa, Kallio Hannu, Mattila Armi, Pentti Veikko, Suortti Jorma, Usano Eugen ja Vatanen Leo.

Perinneliiton kultaisella ansiomitalilla palkittiin Kauko Toikka; hopeisella ansiomitalilla Kaija Harjunen, Kyösti Kakkonen ja Pentti J Virtanen; pronssisella ansiomitalilla Jorma Hilska, Pekka Ivakko, Seppo Järvisalo, Erkki Kapiainen ja Hannu Valjus. Sotilaspoikastandaarin luovutettiin Ilkka Hankkilalle. Esko Jaloselle oli myönnetty Sininen risti ja Sotilaspoikaristi, mutta hän oli estynyt saapumaan paikalle.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin evl. evp. Pentti J Virtanen, joka vetikin selkeän reippaasti kokouksen läpi. Sihteerinä toimi killan sihteeri Pentti Snygg.

Kauko Suurnäkki luopui killan puheenjohtajan tehtävästä. Viisi vuotta tehtävässä on sopivan mittainen.  Suurnäkin tilalle valittiinkin killan varapuheenjohtaja Matti Haapanen, joka Kaukon rinnalla ”kasvanut” valmiiksi tulevaan tehtävään.

Matti Haapasen tilalle hallitukseen valittiin killan uusi taloudenhoitaja Harri Kytömäki. Toiminnantarkastajaksi valittiin edelleen Erkki Rautamaa varamiehenään Timo-Jussi Talsi. Esko Haapasalon, luopui, tilalle valittiin Erkki Eskolin. Varamiehenä jatkaa Olavi Pekurinen.

Ennen kokouksen päättämistä uusi puheenjohtaja Matti Haapanen piti kiitospuheenvuoron, jonka jälkeen kutsuttiin Kauko Suurnäkki perinnekillan kunniapuheenjohtajaksi vuosikokouksen yksimieleisellä päätöksellä ja hänelle luovutettiin kunniakirja.

Kokouksessa läsnä nimilistan mukaan 48 henkilöä.

 

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin perinnekillan varapuheenjohtajaksi Risto Rahkonen. Sihteerinä jatkaa Pentti Snygg, markkinatoimikunnan puheenjohtajana Jaakko Tilli, tukitoimikunnan puheenjohtajana Esko Nevamaa ja lippu-upseerina Olavi Pekurinen.

 

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

 

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

 

Yleistä          Killan toiminta jatkuu aikaisempien vuosien linjaa noudattaen: sotilaspoikien ja saman-henkisten henkilöiden luotettavana yhdyssiteenä. Päätavoite on selkeä: Sotilas- poikaperinteiden vaaliminen ja historiatietojen tallentaminen. Yhteistyön ylläpito ja rakentaminen alueemme maanpuolustusjärjestöjen kanssa on tärkeä osa toimintaamme. Alkuperäiset sotilaspojat ovat jäsenistömme tärkein osa, ydinjoukko. He ovat kansakuntamme vaikeimpina aikoina vastuullisesti toimineita nuorukaisia. Heidät pidämme arvostetuimmassa asemassa. Nuoremman, perinnettä jatkavan jäsenjoukkomme osuus on myös huomioitu killassamme. Osavastuu perinnekiltamme johdosta ja toiminnasta siirtyy lähivuosina harkituin ja valmistelluin toimin perinnettä jatkavien nuorempien jäsentemme hartioille. Näin varmistetaan tärkeän työn jatkuvuus.  

                            

Vuosikokous

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Haminan Sotilaskodin yläkerrassa keskiviikkona 15.2.2017 klo 17.00.

 

TOIMINTA

 

Kiltaretket   Kesä-heinäkuun aikana järjestetään Sotahistoriallinen retki mahdollisesti Kuhmon suuntaan kaksipäiväisenä. Retki Panssarimuseoon on harkittavana yhden päivän retkeksi. Meriretki on ollut myös perinteenä, jonka haluamme toteuttaa. Retkiohjelmaa tarkennetaan ja täydennetään.   

 

Perinnetoiminta

                     Killan omina tilaisuuksina järjestetään seuraavat tapahtumat:

                      17.6.           Kukkalaitteen lasku Suojeluskunta- ja Sotilaspoikien muistokivelle  

                      31.7.           Perinnepäivä Virolahdella   

                     23.12.           Huomionosoitus Rajasuon muistomerkillä

 

                     Yhteistyössä muiden yhteisöjen kanssa:

                      13.3.           Talvisodan päättymisen muistotilaisuus

                        4.6.           Puolustusvoimien lippupäivä

                        3.9.           Kirkkopyhä Kouvolan kirkossa (alustava suunnitelma)

                     16.10.           Muistohetki Haminassa JR 5:n Veteraanikivellä

                      6.12.           Itsenäisyyspäivä

 

Tiedottaminen

Kiltamme kotisivut ovat käytössä aktiiviseen tiedottamiseen:www.e-ksotilasojat.net Huolehdimme tiedonkulusta myös jäsenkirjeillä. Kaikilla ei ole käytössään sähköpostia. Kymen Sanomien ja ilmaisjakelulehtien seurapalstoja käytetään tapahtumista tiedottamiseen. Jäsenrekisterissämme on runsas 200 sähköpostiosoitetta. Toivomuksena on myös, että ne henkilöt, joilla on sähköpostiosoite, ilmoittaisivat osoitteensa sähköisen jäsentiedoston ylläpitäjälle tai killan sihteerille. Sähköpostia pyritään käyttämään joustavaan tiedottamiseen. Sähköinen yhteydenpito on nopeaa ja kustannuksia säästävää. Killan tiedottaminen jäsenistölle pyritään saamaan taloudelliseksi ja kaikki tavoittavaksi. Valittavan hallituksen tehtäväksi tulee myös kiltalehden julkaisemisen edellytyksien tutkiminen ja selvitys. Tavoitteena on ainakin aikaansaada jäsenjulkaisu 25-toimintavuoden pohjalta.

 

Yhteistoiminta maanpuolustusjärjestöjen kanssa

Teemme yhteistyötä perinteisesti Haminan Maanpuolustusjärjestöjen yhteistyöelimen yhdistysten kanssa. JR 5:n perinnetoimikunta on myös tärkeä yhteistyökumppani.

Veteraanikuoro on arvokas, juhlavuutta tilaisuuksiimme tuova joukko. Puolustusvoimien Haminassa toimivat yksiköt ovat säännöllisen yhteydenpitomme kohteena. Veteraanijärjestöjen järjestämiin tilaisuuksiin osallistumme vakiintuneesti. Tarvittaessa olemme valmiita auttamaan myös järjestelyissä.

 

Sotilaspoikien Perinneliitto ry

Kiltamme osallistuu Perinneliiton vuosikokouksiin. Tarjoamme aineistoa Sotilaspoika/ Soldatgossen lehteen. Lehdellä on hyvin tärkeä osa olla yhdyssiteenä ja pitämään kiinteänä Sotilaspoikien perinteen ja kiltaveljien yhteenkuuluvuutta Isänmaamme jokaisessa kolkassa. Varapuheenjohtaja Matti Haapanen on kiltamme edustajana Perinneliiton hallituksessa.  Perinneliiton strategia- ja toimintasuunnitelma on laadittu vuotee2021 saakka ja oma kiltamme on mukana suunnitelmien toteuttamisessa meille soveltuvin osin.   

 

Jäsenhankinta

Toimintamme runko on vahva jäsenistö. Jäsenhankinta on meidän jokaisen tehtävä. Joukossamme on aktiivisia henkilöitä jäsenhankinnassa ja kokonaisjäsenmäärä on pysynyt n. 400 jäsenenä. Ote ei jäsenhankinnassa saa kuitenkaan herpaantua. Uusia jäseniä toivotamme mielellämme tervetulleeksi mukaan itsenäisyyteemme perustuksia vahvistavaan ja turvaavaan toimintaamme. Jäseneksi voi liittyä joustavasti myös Kotisivujen kautta.  

 

Varainhankinta                

Jäsenmaksu, jonka suuruudeksi hallitus ehdottaa 20/10 euroa, on perustekijä taloutemme vakauden säilyttäjänä. Jäsenistömme on jäsenmaksun yhteydessä tukenut toimintaamme monesti vapaaehtoisella tukimaksulla. Tukimaksujen merkitys korostuu entisestään

pyrkiessämme säilyttämään jäsenmaksun nykyisellä tasolla korotuspaineista huolimatta.  

 

Markkinatoiminta

Samoin kuin edellisinäkin vuosina markkinatoimikunta toimii näkyvästi Haminan torilla

”lippuamme heiluttaen” ja kooten varoja toimintaamme sekä värväten uusia jäseniä

toimivaan joukkoomme.

 

25-vuotisjuhlavuosi 2018

On tehty esitys yhdistää 31.1. 25-vuotisjuhla ja Perinnepäivä vietettäväksi samanaikaisesti 31.7.2018. Näin saisimme aikaan näyttävämmän tilaisuuden ja sen myötä myös suuren yleisön ja median huomion. Kustannussäästö on myös todennäköistä näillä järjestelyillä. 

 

Hallituksen toivomus

Suunnitelmaa voidaan muuttaa toimintakauden aikana. Hallitus toivoo jäsenistöltä aloitteita ja esityksiä toiminnan syventämiseksi. Näin toiminta muodostuu jäsenistölle entistäkin kiinnostavammaksi ja läheisemmäksi.

 

Haminassa 15.2.2017

 

Hallitus

Toimintasuunnitelma 2016

Yleistä

Killan toiminta jatkuu aikaisempien vuosien linjaa noudattaen: sotilaspoikien ja sa-manhenkisten henkilöiden luotettavana yhdyssiteenä.
Päätavoite on selkeä: Sotilas- poikaperinteiden vaaliminen ja historiatietojen tallentaminen.
Yhteistyön ylläpito ja rakentaminen alueemme maanpuolustusjärjestöjen kanssa on tärkeä osa toimintaamme. JR 5:n perinneyhdistys on myös merkittävä yhteistyökumppani.

Alkuperäiset sotilaspojat ovat ydinjoukko, jäsenistömme tärkein osa. He ovat kansa-kuntamme vaikeimpina aikoina vastuullisesti toimineita nuorukaisia. Heidät pidäm-me arvostetuimmassa asemassa. Nuoremman, perinnettä jatkavan jäsenjoukkomme osuus on myös huomioitu killassamme. Vastuu perinnekiltamme toiminnasta painottuu ja siirtyy ajan myötä harkituin toimin nuorempien jäseniemme hartioille.

Vuosikokous

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Haminan Sotilaskodin yläkerrassa keskiviikkona 17.2.2016.

Toiminta

Kiltaretket

Kesä-heinäkuun aikana järjestetään Sotahistoriallinen retki Ilomantsin – Lieksan alueelle kaksipäiväisenä.

Retki Panssarimuseoon ja Aulangolle on elokuun aikana toteutettava yhden päivän retki.

Meriretki Rankin linnakkeelle. Retkiohjelmaa voidaan täydentää tarvittaessa.

Perinnetoiminta

Killan omina tilaisuuksina järjestetään seuraavat tapahtumat:

17.6. Kukkalaitteen lasku Suojeluskunta- ja Sotilaspoikien muistokivelle
31.7. Perinnepäivä Virolahdella. Kuljetus järjestetään juhlapaikalle.
23.12. Huomionosoitus Rajasuon muistomerkillä

Yhteistyössä muiden yhteisöjen kanssa:

13.3. Talvisodan päättymisen muistotilaisuus
4.6. Puolustusvoimien lippupäivä
4.9. Kirkkopyhä Kymin kirkossa (alustava suunnitelma) 1
6.10. Muistohetki Haminassa JR 5:n Veteraanikivellä
6.12. Itsenäisyyspäivä

Tiedottaminen

Uudet kotisivut ovat valmiina aktiiviseen tiedottamiseen: www.e-ksotilaspojat.net.
Huolehdimme tiedonkulusta myös jäsenkirjeillä. Kaikilla ei ole käytössään sähkö-postia. Kymen Sanomien ja ilmaisjakelulehtien seurapalstoja käytetään tapahtumista tiedottamiseen. Jäsenrekisterissämme on n. 200 sähköpostiosoitetta. Toivomuksena on myös, että ne henkilöt, joilla on sähköpostiosoite, ilmoittaisivat osoitteensa sähköisen jäsentiedoston ylläpitäjälle Ilkka Hankkilalle tai killan sihteerille. Sähköpostia pyritään käyttämään joustavaan tiedottamiseen. Sähköinen yhteydenpito on nopeaa ja kustannuksia säästävää.

Killan tiedottaminen jäsenistölle pyritään saamaan taloudelliseksi ja kaikki tavoittavaksi.
Valittavan hallituksen tehtäväksi tulee kiltalehden julkaisemisen mahdollisuuksien tutkiminen.

Yhteistoiminta maanpuolustusjärjestöjen kanssa

Teemme yhteistyötä perinteisesti Haminan Maanpuolustusjärjestöjen yhteistyöelimen yhdistysten kanssa. Veteraanikuoro on arvokas, juhlavuutta tilaisuuksiimme tuova joukko. Puolustusvoimien Haminassa toimivat yksiköt ovat säännöllisen yhtey-denpitomme kohteena. Veteraanijärjestöjen järjestämiin tilaisuuksiin osallistumme vakiintuneesti. Tarvittaessa olemme valmiita auttamaan myös järjestelyissä.

Sotilaspoikien Perinneliitto ry

Kiltamme osallistuu Perinneliiton vuosikokouksiin. Tarjoamme aineistoa Sotilaspoika/ Soldatgossen lehteen. Lehdellä on hyvin tärkeä osa olla yhdyssiteenä ja pitämään kiinteänä Sotilaspoikien perinteen ja kiltaveljien yhteenkuuluvuutta Isänmaamme jokaisessa kolkassa. Matti Haapanen on kiltamme edustajana Perinneliiton hallituk-sessa. Matti Haapanen valittiin hallitukseen 14.8. 2015.

Perinneliiton strategia- ja toimintasuunnitelma on laadittu vuotee2021 saakka ja kiltamme on mukana suunnitelmien toteuttamisessa meille soveltuvin osin.

Jäsenhankinta

Toimintamme runko on vahva jäsenistö. Jäsenhankinta on meidän jokaisen tehtävä. Joukossamme on aktiivisia henkilöitä jäsenhankinnassa ja kokonaisjäsenmäärä on pysynyt n. 400 jäsenenä. Ote ei jäsenhankinnassa saa kuitenkaan herpaantua. Uusia jäseniä toivotamme mielellämme tervetulleeksi mukaan itsenäisyyteemme perustuk-sia vahvistavaan ja turvaavaan toimintaamme. Jäseneksi voi liittyä joustavasti myös Kotisivujen kautta.

Varainhankinta

Jäsenmaksu, jonka suuruudeksi hallitus ehdottaa 20/10 euroa, on perustekijä talou-temme vakauden säilyttäjänä. Jäsenistömme on jäsenmaksun yhteydessä tukenut toimintaamme monesti vapaaehtoisella tukimaksulla. Toivomme tukimaksuja kertyvän myös tällä toimintakaudella.

Markkinatoiminta

Samoin kuin edellisinäkin vuosina markkinatoimikunta toimii näkyvästi Haminan torilla ” lippuamme heiluttaen” ja kooten varoja toimintaamme. Hallituksen toivomus Suunnitelmaa voidaan muuttaa toimintakauden aikana. Hallitus toivoo jäsenistöltä aloitteita ja esityksiä toiminnan syventämiseksi. Näin toiminta muodostuu jäsenistöl-le entistäkin kiinnostavammaksi ja läheisemmäksi.

Haminassa 17.2.2016

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Paananen
Lepikönkatu 1 as 8, 49400 Hamina
040 537 0098
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Kari Tuompo
Suosillantie 15, 49410 Poitsila
0440 120 261
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.