SOTILASPOIKIEN RETKI TURKUUN la 25.5. - su 26.5.19

 https://www.masku.fi/wp-content/uploads/Louhisaari.jpg Louhisaaren kartanolinna                                                     

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien retki Turkuun tutustumaan Forum Marinuminja marsalkka Mannerheimin syntymäkartanoon Louhisaareen Askaisissa.

Matkaohjelma: Lähtö bussilla Haminasta, Karhulan kautta Turkuun, jossa yöpyminen hotellissa.

Retken arvioitu hinta 170 €, sisältäen kuljetuksen, 3 ruokailua, pääsyliput ja majoituksen. Tarkempi selvitys ilmoittautuneille tulee erikseen.

Sitova ilmoittautuminen 7.5.2019 mennessä joko Matti Paananen tai Harri Kytömäki.

Ilmoittautumisen yhteydessä on suoritettava ennakkomaksu 80 € / henkilö killan tilille, kts Jäsentiedote.

Yhteystiedot: Matti  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0405370098, tai Harri Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0442233122

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019

 

Yleistä          

Onnistuneen juhlavuoden jälkeen paneudumme hyvän hengen vaalimiseen. 25-vuotisjuhlavuoden onnistunut toteuttaminen vei paljon aikaa sekä voimia ja nyt voimme palata taas täysipainoisiin, perinteisiin toimintatapoihimme. Tavoite on selkeä. Sotilaspoikaperinteiden vaaliminen, toiminnan jatkuvuus perinnekiltana ja historiatietojen tallentaminen ovat edelleen toiminnan pääkohtia. Yhteistyön ylläpito ja rakentaminen alueemme maanpuolustusjärjestöjen kanssa on luonnollinen osa toimintaamme. Alkuperäiset sotilaspojat ovat jäsenistömme ydinjoukkoa, joiden toiveet pyritään mahdollisimman hyvin kuulemaan. Nuoremman, perinnettä jatkavan jäsenjoukkomme osuus lisääntyy vastuina Perinnekiltamme käytännön toimissa sekä johdossa. Näin varmistetaan tärkeän työn jatkuvuus ja toiminnan vireys tänäkin vuonna.                           

Vuosikokous

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Haminan Sotilaskodin yläsalissa keskiviikkona 13.2.2019 klo 17.00. Kahvitus alkaa klo 16.30.

Perinnetoiminta

                     Killan omina tilaisuuksina järjestetään seuraavat tapahtumat:

                        17.06.          Kukkalaitteen lasku Suojeluskunta- ja Sotilaspoikien muistokivelle  

                        31.07.          Perinnepäivä Virolahden kirkolla ja Rajasuolla 

                        23.12.          Muistohetki Rajasuon muistomerkillä

                      Yhteistyössä muiden yhteisöjen kanssa:

                        13.03.          Talvisodan päättymisen muistotilaisuus

                        04.06.          Puolustusvoimien lippupäivä

                        04.08           JR 7 muistohetki eversti Kempin muistomerkillä ??

                        08.09.          Kirkkopyhä Kouvolassa (päävastuu Pohjois-Kymenlaakson SP)

                        16.10.          Muistohetki Haminassa JR 5:n Veteraanikivellä

                        06.12.          Itsenäisyyspäivä

Kiltaretket

Kahden päivän retki suunnataan Länsi-Suomeen (Forum Marinum; Turku, Louhisaaren kartano;Asikainen, Mannerheimin synnyinkoti)

                      Kesäteatteri, Mäntlahti

                      Liittokokous, Kajaani 15.-16. elokuuta

                      Yhden päivän retki Mikkeliin (Jalkaväenmuseon Sotilaspoikaosasto)

 

Tiedottaminen

Kiltamme kotisivut ovat käytössä aktiiviseen tiedottamiseen: www.e-ksotilasojat.net Huolehdimme tiedonkulusta myös jäsenkirjeillä. Kaikilla ei ole käytössään sähköpostia.

Kymen Sanomien ja ilmaisjakelulehtien seurapalstoja käytetään tapahtumista tiedottamiseen. Jäsenrekisterissämme on runsas 200 sähköpostiosoitetta. Toivomuksena on myös, että ne henkilöt, joilla on sähköpostiosoite, ilmoittaisivat osoitteensa sähköisen jäsentiedoston ylläpitäjälle tai killan sihteerille. Killan tiedottaminen jäsenistölle pyritään saamaan taloudelliseksi ja kaikki tavoittavaksi.

Yhteistoiminta maanpuolustusjärjestöjen kanssa

Teemme yhteistyötä perinteisesti Haminan Maanpuolustusjärjestöjen yhteistyöelimen yhdistysten ja kaikkien toiminta-alueemme veteraani- ja lottaperinneyhdistysten kanssa.

Veteraanikuoro otetaan huomioon arvokkuutta ja juhlavuutta tilaisuuksiimme tuovana joukkona. Puolustusvoimien Haminassa toimivat yksiköt ovat yhteistyökumppaneitamme.  Veteraani-järjestöjen järjestämiin tilaisuuksiin osallistumme aktiivisesti. Tarvittaessa olemme valmiita auttamaan myös yhteistyökumppaneitamme järjestelyissä.

Sotilaspoikien Perinneliitto ry

Kiltamme osallistuu Perinneliiton vuosikokoukseen. Tarjoamme aineistoa Sotilaspoika/ Soldatgossen lehteen. Lehdellä on hyvin tärkeä osa olla yhdyssiteenä ja pitämään kiinteänä Sotilaspoikien perinteen ja kiltaveljien yhteenkuuluvuutta kattaen Isänmaamme jokaisen kolkan. Perinneliiton strategia- ja toimintasuunnitelma on laadittu vuoteen 2021 saakka ja oma kiltamme on mukana suunnitelmien toteuttamisessa meille soveltuvin osin. Perinneliiton liittokokous on tänä vuonna Kajaanissa 15.-16.8.2019. Perinneliiton hallitukseen tulemme esittämään edustajan killastamme.

Jäsenhankinta

Toimintamme runko on vahva jäsenistö. Jäsenhankinta on meidän jokaisen tehtävä. Joukos-samme on esimerkillisiä henkilöitä jäsenhankinnassa ja kokonaisjäsenmäärä on pysynyt yli 400 jäsenenä. Ote ei jäsenhankinnassa ole herpaantunut. Uusia jäseniä toivotamme tervetulleeksi mukaan itsenäisyyteemme perusarvoja tukevaan, perinteitä kunnioittavaan toimintaamme. Jäseneksi voi liittyä joustavasti myös kotisivujen kautta. 

Varainhankinta                

Jäsenmaksu, jonka suuruudeksi hallitus ehdottaa 20/10 euroa, on perustekijä taloutemme vakauden säilyttäjänä. Jäsenistömme on jäsenmaksun yhteydessä tukenut toimintaamme monesti vapaaehtoisella tukimaksulla. Tukimaksujen merkitys korostuu pyrkiessämme

säilyttämään jäsenmaksun nykyisellä tasolla olemassa olevista korotuspaineista huolimatta. Tukimaksut ovat olleet tärkeä ja tuloksellinen osa killan vakaassa taloudessa. 

Markkinatoiminta

Samoin kuin edellisinäkin vuosina markkinatoimikunta toimii näkyvästi Haminan torilla

”lippuamme heiluttaen” ja kooten varoja toimintaamme sekä värväten uusia jäseniä

toimivaan joukkoomme.

Hallituksen toivomus

Suunnitelmaa voidaan muuttaa toimintakauden aikana. Hallitus toivoo jäsenistöltä aloitteita ja esityksiä toiminnan syventämiseksi. Näin toiminta muodostuu jäsenistölle entistäkin kiinnostavammaksi ja läheisemmäksi.

Haminassa 13.2.2019

Hallitus

PÄIVÄRETKI PAROLAN PANSSARIMUSEOON la 19.8.2017

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta järjestää mielenkiintoisen retken lauantaina 19.8.2017 Parolan Panssarimuseoon, joka on sotahistoriallinen erikoismuseo suomalaisten panssari- ja panssaritorjuntajoukkojen historiaa. Lisäksi museossa kerrotaan panssarijoukkojen ja niiden kalustojen kehityksestä, alkaen vuodesta 1919 hankituista Renault F.T.Modele 1917 –panssarivaunuista.

Ohjelma

Klo 08:00 lähtee Japi-Matkojen bussi Haminan linja-autoasemalta                                                                           Klo 08:15 retkeläiset kyytiin Karhulan linja-asemalta                                                                                                                          Klo 08:30 Kotkan linja-autoasemalta kyytiin tulevat. Tästä matka jatkuu Porvoon -Hyvinkään kautta Hämeenlinnaan       Klo 11:00 saavumme Parolan Panssarimuseolle, jossa nautimme ”munkkikahvit” ennen opastettua museokierrosta   klo 13:30 lounasruokailu Parolassa sijaitsevassa Ravintola Rosollissa                                                                            Ruokailun jälkeen suuntaamme kohti kotia. Matkan varrella pyrimme tutustumaan ajan puitteissa mielenkiintoisiin kohteisiin                                                                                                                                                               Klo 18:00  Hamina

Hinta               Matkan hinta on 50 €/ persoona. Laskettu että 30 henkilöä lähtee.Maksu kerätään menomatkalla.

Hinta sisältää  Kuljetukset, ”munkkikahvit” Parolassa, sisäänpääsyn museoon ja opastuksen sekä ruokailun Parolassa.  Paluumatkan kahvit maksetaan itse.

 

Erityistä       Erityisruokavalion tarvitsevat ilmoittakaa toivomuksenne ilmoittautumisen yhteydessä.

   Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ilmoittautumiset

                     Ilmoittautumiset 1.8.2017 mennessä matkanjohtaja Matti Paanaselle,

                     puh: 040 537 0098 tahi sähköposti:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

TERVETULOA MUKAVALLE RETKELLE ILOISIN JA UTELIAIN MIELEIN !!

PÄIVÄRETKI RANKIN VARTIOLINNAKESAAREEN to 2.6.2016

 

Päiväretki Kotkasta Rankkiin to 2.6.2016  

Vartiolinnakesaari oli puolustusvoimien käytössä aina vuoteen 2013 asti. Saarelle on noin 10 km merimatka Kotkasta.

Saaressa toimii oppaana Matti Haapanen(kiltamme varapuheenjohtaja), joka on nuorena upseerina toiminut Rankin linnakkeen päällikkönä.

Matkan hinta on 50 euroa/henkilö. Sisältää vesikuljetukset saareen ja takaisin sekä keittolounaan ja munkkikahvit saaren ravintolassa. Lähtö klo 10.00 Sapokasta ja paluu noin klo 15.00.

Ilmoittautumiset 20.5.2016 mennessä Matti Paanaselle(toimii retken matkanjohtajana), puh 040 537 0098tahi sp:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tarkemmat tiedot retkestä toimitetaan lähtijöille. 

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Haapanen
Koskenniskantie 1, 48400 Kotka
0500 655 913
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Pentti Snygg
Vapakuja 3 B, 49490 Neuvoton
040 556 6961
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.