PERINNEKILLAN JÄSENTIEDOTE 1/2019

JÄSENTIEDOTE 1/2019

HYVÄ KILTALAINEN                                             

Killan vuosikokous pidettiin Haminan Sotilaskodin yläsalissa 13.2.2019. Kokous sujui ripeästi puheenjohtaja Pentti J Virtasen johdolla. Paikalla oli 57 osanottajaa. Killan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Matti Haapanen. Hallituksen jäsenet ja toimihenkilöt valittiin jatkamaan edelleen, nimet liitteenä.  

TIEDOTTAMINEN

JÄSENKIRJE

Tässä kirjeessä kerrotaan tulossa olevista vuoden tapahtumista, jotka ovat tiedossa tätä postitettaessa.

 KILLAN KOTISIVUT ovat osoitteessa www.e-ksotilaspojat.net ja kotisivuvastaava on Matti Paananen,

sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  p. 040 537 0098. Matti pitää sivut ajan tasalla. Sivuilta löytyvät ajankohtaiset tiedot ja tapahtumat vaivattomasti.     

 RETKET JA TAPAHTUMAT

KAHDEN PÄIVÄN MATKA LÄNSI-SUOMEEN la 25.- su 26.5.2019 

Pääkohteina ovat Forum Marinum Turussa ja marsalkka Mannerheimin syntymäkartano Louhisaari Askaisissa. Matkan järjestävät Matti Paananen ja Harri Kytömäki. Matkaohjelma lyhyesti: Lähtö bussilla Haminasta aamuvarhaisella, Karhulan kautta Turkuun, jossa yöpyminen hotellissa.  Retken arvioitu hinta 170 euroa, sisältäen kuljetuksen, 3 ruokailua, pääsyliput ja majoituksen 2 hh. Tarkempi selvitys ilmoit-tautuneille tulee erikseen.

Sitova ilmoittautuminen 7.5. mennessä joko Matti Paanaselle tai Harri Kytömäelle. Ilmoittautumisen yhteydessä on suoritettava ennakkomaksu 80 €/henk. killan tilille:

FI54 5506 0020 1244 65.  Käytä viitenumeroa 19059.

Yhteystiedot:

- Matti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.      p. 040 537 0098

- Harri Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                     p. 044 223 3122

 KUKKALAITTEEN LASKU MUISTOKIVELLE ma 17.6.2019 klo 13.00

Muistokiven vuosipäivänä lasketaan perinteiseen tapaan kukkalaite muistomerkille Haminan Kesäpuistossa. Muistohetken jälkeen kahvit ja ohjelmaa Kahvila Jaspiksessa. Mukana Veteraanikuoro ja kutsuttuna Eino Härkönen.     Asusuositus: tumma puku ja kunniamerkit.   

KILLAN PERINNEPÄIVÄ VIROLAHDELLA ke 31.7.2019 klo 17.00.

Perinnepäivää vietetään perinteisin, arvokkain menoin Virolahden kirkolla ja Pitäjäntuvassa. Ennen juhlatiaisuutta lasketaan kukkalaitte  Rajasuon muistomerkille klo 16.00. Juhlaan tulee vieraaksi Perinneliiton puheenjohtaja Hannu Luotola.                 Asusuositus: tumma puku ja kunniamerkit.   

KESÄTEATTERI MÄNTLAHDESSA ”ONNELLISTEN IHMISTEN KYLÄ” la 27.7. 2019 klo 18.00

Kyläteatteri Marmut käsittelee esityksessään Mäntlahden kylän tapahtumia. Kiltamme on varannut 30 paikkaa esitykseen. Lipun hinta 10 euroa. Parin tunnin esityksen väliajalla mahdollisuus kahvitella Klamilan Marttojen kahvilassa. Kulkeminen kimppakyydein. Ilmoittautumiset Matti Paanaselle 17.7. mennessä

  1. 040 537 0098 tai sp. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Paikan osoite: Seuratalo Toivola, Museotie 820, Mäntlahti, Hamina.

SOTILASPOIKIEN PERINNELIITON LIITTOKOKOUS KAJAANISSA 15.-16.8.2019

Tapahtumasta tiedotetaan myöhemmin.

PÄIVÄRETKI MIKKELIIN ti 3.9.2019

Matkanjohtaja on Esko Nevamaa. Pääkohteena on Jalkaväkimuseo ja siellä erityisesti Sotilaspoikien osasto. Päämajamuseo on toinen tutustumiskohde. Oppaanamme on ev Markku Riittinen ja mikkeliläinen kiltaveli ”Kota Jokinen.” Matka alkaa Haminan linja-autoasemalta klo 8.00, Karhulan kautta Mikkeliin.

Matkan hinta on n. 50,- euroa joka sisältää matkan, pääsyliput, kahvin ja lounaan. Tarkemmat matkatiedot tulevat myöhemmin sähköpostiviestinä ja järjestöpalstoilla. Ilmoittautuminen retkelle 15.8. mennessä Esko Nevamaalle, sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. puh. 040 080 3341.  

SOTILASPOIKIEN KIRKKOPYHÄ KOUVOLASSA su 8.9.2019

Kouvolan veljeskiltamme on tänä vuonna kirkkopyhän järjestelyvuorossa. Tapahtuma on Anjalan kirkossa ja ohjelmallinen kahvihetki Anjalan kartanon alueella. Kiltamme kustantama linja-auto lähtee Virojoelta klo 8.00, ajaen Haminan, klo 8.30 ja Karhulan, klo 8.50, kautta Anjalan kirkolle. Ohjelma alkaa seppeleenlaskulla Anjalan sankarihaudoilla klo 9.30, jatkuen messulla klo 10.00. Messun jälkeen on ohjelmallinen kahvitilaisuus Anjalan kartanon alueella. Kuljetusjärjestelyjen vuoksi ilmoittaudu Esko Nevamaalle 31.8. mennessä, sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  puh. 040 080 3341.

RETKI RAJASUOLLE ma 23.12.2019

Aatonaattona viedään perinteiseen tapaan Rajasuon muistomerkille kukkalaite ja kynttilä. Tapaaminen on parkkipaikalla klo 11.00.  Kelivaraus!

YHTEISTYÖKUMPPANIEMME JÄRJESTÄMIÄ TILAISUUKSIA

JR 7:N MUISTOHETKI EV KEMPIN MUISTOMERKILLÄ su 4.8.2019 klo 13.00

Kaakonkulman Lottaperinneyhdistys järjestää Terttu Ravin johdolla tämän tilaisuuden, jossa olemme kutsuttuina vieraina. Kuljetuksista huolehtii jokainen itse. Paikka on Museotien varressa n. 5 km Haminasta.  Mukana Veteraanikuoro. Seuratkaa lehti-ilmoittelua.

MUISTOHETKI HAMINAN VETERAANIKIVELLÄ ke 16.10.2019

JR 5:n Talvisotaan lähdön muistohetki järjestetään Haminan seudun Veteraanijärjestön, JR 5:n perinneryhmän sekä RUK:n yhteistyönä. Kiltamme jatkaa osallistumisperinnettä tänäkin vuonna. Tapahtumasta tiedotetaan tarkemmin mm. lehdissä. Tänä vuonna sotaan lähdöstä on kulunut 80-vuotta. Toivomme runsasta osanottoa juhlavuoden tapahtumaan. 

TALOUS

JÄSENMAKSUASIAA

Jäsenmaksu on kiltamme talouden perusta.

Vuosikokouksen 13.2.2019 tekemän päätöksen mukaan pysyy killan jäsenmaksu ennallaan, eli varsinaiselta jäseneltä 20 euroa ja perhejäseneltä 10 euroa.

Vapaaehtoinen tukimaksu on tärkeä tulonlähde toiminnallemme. Tämän tiedotteen mukana olevaan jäsenmaksulaskuun voit lisätä vapaaehtoisen tukimaksun niin halutessasi. Toivomme suoritustasi jäsenmaksusta eräpäivään mennessä. Sotilaspoikien Perinneliitto perii meiltä 12 euroa/jäsen ja 6 euroa/perhejäsen, joten jokainen suorittamatta jäänyt jäsenmaksu on Perinneliiton osuuden verran poissa kiltamme tililtä.

MARKKINATELTTA

Markkinatoimikunta on hyvähenkinen yhteisö, kiltamme, joka toimii aktiivisesti ja tuloksellisesti tänä vuonna Olavi Pekurisen vetämänä. Markkinatoimikunta päättää itsenäisesti tapahtumien toteuttamisesta.  Markkinateltta on Haminan torilla Kevätmarkkinoilla 28.04.19. Elomarkkinoilla 08.-10.08. ja Syysmarkkinoilla 10.-11.10.19.

Kiltamme kiittää toimikunnan edellistä monivuotista vetäjää  Jaakko Tilliä ansiokkaasta työstä.

JÄSENASIOITA

JÄSENHANKINTA

Jäsenhankinta on aina ajankohtaista ja toiminnan jatkuvuuden edellytys. Jäsenmäärämme on pysynyt yli 400 jäsenessä, määrässä on pysytty aktiivisella jäsenhankinnalla, jota jäsensihteeri Leif Häggblom on jaksanut painottaa, ollen itse esimerkkinä jäsenvärväyksessä. Toivomme suuntauksen jatkuvan ja lisääntyvän entisestään. Perheenjäsenten ja läheisten värvääminen mukaan on ehkä helpoimpia tapoja saada uusia voimia tärkeäksi katsomaamme perinnetyöhön. Mikäli tiedät jonkun tuntevan mielenkiintoa perinnetyöhömme, ilmoita halukkaan tiedot jollekin hallituksen jäsenelle (liite ohessa), voidaksemme lähettää hänelle aineistoa toiminnastamme.

KILTATAPAHTUMISTA TIEDOTTAMINEN SÄHKÖPOSTILLA

Mikäli et ole saanut killalta alkuvuodesta sähköpostiviestiä, osoitteesi ei ole käytettävissämme.

Toiminallisten viestien kulku jäsenelle ja päinvastoin sähköpostitse on nopeaa ja taloudellista. Tästä syystä toivomme saavamme kaikkien sähköpostin omaavien osoitteet tietoomme. Niitä käytetään ainoastaan killan sisäiseen tiedottamiseen. Ilmoita se ja mahdolliset muut yhteystietojesi muutokset killan sihteeri Pentti Snyggille, sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  p. 040 5566 961.

Ryhmäviestit lähetetään salatuin vastaanottajatiedoin tietoturvallisuuden takia. Kaikilla ei luonnollisesti ole sähköpostia käytössä, tiedotamme myös perinteisesti – unohtamatta ketään jäsentämme.

TEKEMISEN AIKA

Perinnekilta-nimi asettaa meille velvoitteita kaiken saatavissa olevan tiedon tallentamiseen.  25-vuotis-

juhlavuoden kirja ”TIET ISÄIN” on näyttävä osoitus perinteen tallentamisesta pysyvään muotoon.

Jatkamme perinteiden taltiointia, sillä se on meille kunnia-asia. Sotilaspoikien teot ovat Isänmaalle suuri merkityksellisiä, eikä pieniäkään tekoja saisi unohtaa. Tärkeää on tallentaa mahdollisimman paljon korvaamatonta materiaalia tuleville polville.

Sotilaspoikien Perinneliiton DVD dokumentti Isänmaan nuoret puolustajat on kaikkien ostettavissa sihteerin kautta (hinta 20€)

HYVÄÄ KEVÄTTÄ JA OSALLISTUMISINTOA!

Seuraa kotisivujamme ja lehtien seurapalstoja!

Haminassa 16.4.2019

ETELÄ-KYMENLAAKSON SOTILASPOIKIEN PERINNEKILTA RY

Hallitus

 

 

 

 

 

 

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Haapanen
Koskenniskantie 1, 48400 Kotka
0500 655 913
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Pentti Snygg
Vapakuja 3 B, 49490 Neuvoton
040 556 6961
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.